Adventur 2018 paroda apžiūrėta! Šią savaitę turėjau tik vienintelę laisvą nuo darbo dieną – šeštadienį – ir per šią dieną buvau suplanavusi sudalyvauti dviejuose renginiuose skirtinguose miestuose.

Taigi, kuo daugiau reikalų, tuo daugiau susiplanuoji. Todėl labai džiaugiuosi, kad Adventur parodoje buvome tik jai atsidarius, 10 valandą ryto, kai dar nėra daug žmonių. Didžiausią dėmesį skyrėme trečiajai parodos salei, kurioje prisistatė valstybės atkūrimo šimtmetį švenčianti Lietuva. Kokie spalvingi, gražūs, aktyvūs ir išradingi mes galime būti ir kiek daug turime ką pasiūlyti bei parodyti! Lietuvą pristatė ir po ją keliauti kvietė 54 miestai ir regionai.

Nemažai Lietuvos regionų turėjo paruošę savo žemėlapius, su sužymėtomis lankytinomis vietomis ir jų aprašymais, sudarytais pėsčiųjų ir dviračių maršrutais, nakvynės ir maitinimo vietomis.  Nemažai regionų taip pat lankytojams buvo paruošę renginių kalendorių, kad savo išvykas galėtume suderinti su norimu aplankyti renginiu. Netrūko ir informacijos apie išskirtines patirtis ir pramogas, nuo nakvynės medžių nameliuose iki viduramžių patiekalų degustacijų senuose dvaruose. Žygiai po pelkes ir karjerus, edukacinės programos, pramogų ir laipynių parkai vaikams ir suaugusiems ir dar daug kitų įvairių pramogų visiems skoniams. Visi lietuviškos salės parodos dalyviai lankytojų laukė aktyviai ir itin optimistiškos nuotaikos. Nebuvo taip, kad tu prieini prie stendo, pasiimi lankstinuką ir nesulaukęs dėmesio nueini. Kiekvienas paklausė, ar čia jau buvai. Na, o jei nebuvai – gausi informacijos su kaupu. Buvome vaišinami lietuviškais patiekalais ir gėrimais, dalyvavome viktorinose ir laimėjome prizų, klausėmės ruonių garsų iš Lietuvos jūrų muziejaus, piešėme zuikį zuikių muziejui, matavome Arvydo Sabonio sportinį batelį Joniškio krepšinio muziejuje, vyrukai užsirašė į savanorišką pasienio tarnybą Smalininkuose, vyras užsirašė į alaus degustavimo programą bei laimėjo degustacinę vakarienę, o sūneliui buvo surengtas netgi fokusininko pasirodymas.  Išskirtinį dėmesį dalyviai skyrė šeimai ir vaikams, tad sūnelis gavo dovanų ir balionų tiek, kad vos panešė ir tėtis.

Įspūdžiai iš parodos labai geri ir geriausi – būtent iš lietuviškos salės. Džiaugiuosi, kad mes mylime savo kraštą ir kviečiame jį pažinti. Tikrai prisirinkau nemažai idėjų ir medžiagos kelionėms po Lietuvą.

Užsienio kelionių salės man pasirodė gerokai mažiau entuziastingos. Bet džiaugiuosi pasirinkusi medžiagos apie atskirus Latvijos regionus su lankytinomis vietomis. Taip pat ieškojau ir jau turiu Daugpilio žemėlapį su lankytinomis vietomis, labai norėčiau ten nuvykti savaitgaliui naujai vykdomais traukinių reisais Vilnius – Daugpilis. Latviai vaišino labai gardžiais sumuštinukais su žuvimi ir citrina 🙂 . Dar man labai rūpėjo Estijos Saremų salos ir turiu visą žurnalą apie jas. Tikiuosi, pavyks įgyvendinti savo svajonę ten apsilankyti. Beje, estai labai supratingi ir žino, ko šiuo metu man labiausiai reiktų – tad turiu leidinuką su visais Estijoje esančiais SPA centrais 🙂 .  Sūneliui labai patiko užsienio salėje tuo metu vykęs indiškų šokių pasirodymas, tad liko jo žiūrėti, kol tėveliai apibėgo norimus stendus 🙂 .

Parodoje gal būtume pabuvę ir ilgiau, susiplanavę sudalyvauti ten vykstančiuose renginiuose bei nuvedę sūnelį pažiūrėti filmukų vaikams, rodomų vienoje iš parodos erdvių. Bet reikėjo skubėti grįžti atgal į Kauną, nes pavakare manęs laukė kitas renginys.

2018 m. sausio 27 dieną Raudondvario dvare buvo atidaryta We Love Lithuania Lietuvos nuotraukų čempionato gražiausių nuotraukų paroda. Į kviestinį parodos atidarymą buvo pakviesti visų 50 į čempionato finalą patekusių gražiausių Lietuvos nuotraukų autoriai. Labai, be galo-be krašto džiaugiuosi, kad mano nuotrauka buvo pastebėta, įvertinta ir puikuojasi parodoje tarp gražiausių Lietuvos vaizdų. Kviečiu apsilankyti parodoje ir pasigrožėti mūsų šalimi – paroda veiks iki kovo 4 dienos Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje. O gražiausias Lietuvos nuotraukas galite pamatyti paspaudę ant šios nuorodos.

Mano nuotrauka, patekusi tarp gražiausių, yra iš baltai pasipuošusios Dubravos pelkės, daryta 2017 metų gegužę. Blogo įrašą apie šia nuostabią vietą rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Taip, Meilės Lietuvai įkvėpta, praleidau šį šeštadienį. Tikiu, kad 2018 metai bus dosnūs kelionėmis po Lietuvą, o Jums žadu viską papasakoti bei pasidalinti nuotraukomis 🙂 .

 

2 mintys apie “Adventur 2018 ir Lietuvos nuotraukų čempionatas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.