Druskininkai yra viena mėgstamiausių mūsų šeimos savaitgalio krypčių. Gal dažniau ten važiuodavome žiemą, kuomet, pavargus nuo saulės trūkumo ir darbų, būdavo labai gera pasimėgauti Spa centrų teikiamais malonumais. Beje, aš manau, kad anksčiau (na, dar kai atsiskaitydavome litais), mums visos tos Spa paslaugų ir viešbučių kainos atrodė gerokai priimtinesnės nei šiuo metu. Gal tik taip atrodo, kad žolė žalesnė buvo kažkada… 🙂 . Taigi, praeitą vasarą į Druskininkus vykome liepos mėnesį, tik keletui dienų, ir, turbūt, pirmą kartą Druskininkuose nesinaudojome jokiomis SPA procedūromis, o apsigyvenimui pasirinkome paprastą, patogioje vietoje esantį viešbutuką. Su pusryčiais, kas irgi labai patogu.

Praeitą vasarą Lietuvoje atostogavome TIK vieną savaitę. Viską planavome paskutinėmis minutėmis, žiūrėdami į orų prognozes ir taikydami į tarpelius be lietaus. Taigi su Druskininkais pataikėme į nediduką  gražių ir saulėtų orų tarpelį.

Druskininkuose man patinka pasivaikščiojimai. Galėtum eiti ir eiti, vos ne visą dieną, tiek yra pasivaikščiojimo takų, parkų ir alėjų.

Viena iš smagiausių pasivaikščiojimo vietų – palei Nemuną. Ir vaikui nenuobodu, nes sutinka draugiškai nusiteikusias antytes 🙂 .

Neseniai atnaujintas, nuostabaus grožio ir tvarkingumo Dineikos parkas. Pasivaikščiojimo takai, jaukios vietos poilsiui ar ramiam pasisėdėjimui su knyga, treniruokliai aktyviems ir besirūpinantiems kūno linijomis, įdomios vaikų žaidimų aikštelės, kad mažiesiems nebūtų nuobodu.

Visada smagu pasivaikščioti aplink Druskonio ežerą, pasimėgauti puikiais vaizdais, ramybe ir tyru oru. Vaikams smagu sutikti daugybę ančių.

Tarp Druskonio ežero ir Vijūnėlės tvenkinio driekiasi Vijūnėlės parkas. Čia smagu pasivaikščioti, vaikams įrengtos žaidimų aikštelės, o prie Vijūnėlės tvenkinio įrengtas smėlio paplūdimys.

Mes išmėginome keturratę transporto priemonę ir važiavome ja per Vijūnėlės parką ir aplink Vijūnėlės tvenkinį. Buvo smagu išmėginti, bet dviračiais važiuoti gerokai patogiau 🙂 .

Druskininkų miesto bažnyčia.

Centrinė pėsčiųjų gatvė  – Vilniaus alėja.

Visada gražus muzikinis fontanas.

Jei esate miesto centre, šalia muzikinio fontano, būtinai užsukite į centrinę gydyklą paskanauti mineralinio vandens.

O visai netoliese rasite Beatos ledainę. Ledai tikrai labai gardūs, mes buvome kelis kartus.

Druskininkų vandens atrakcionų parkas, be abejonės, puiki pramogų vieta tiek vaikams, tiek suaugusiems. Juk visi jau ten buvo, tiesa? Apsilankėme mes ten ir šį kartą. Nerealiai smagi ir graži vaikų zona. O jei esate be vaikų, atsipalaiduokite ir pailsėkite tik suaugusiems skirtoje didelėje, labai jaukiai įrengtoje pirčių erdvėje (ech… nebeprisimenu, kada ten buvau 🙂 ).

Prie Druskininkų vandens parko sėskite į lynų keltuvą. Jis jus nukels į kitą Nemuno pusę, iki “Snow arena“. Pro keltuvo langus tarsi iš apžvalgos rato matysite Druskininkų miškus ir Nemuno vingius. Mes džiaugėmės, kad prie keltuvo atėjome ryte (atsidaro nuo 10 valandos), taigi visai nebuvo žmonių. Kai dienos metu matėme nusidriekusią gana nemažą eilutę.

Pramogų Druskininkuose tikrai netrūksta. Taip pat ir gardžių vietų pavalgyti. Kur mums gardžiausi buvo ledai, jau rašiau 🙂 . O pavalgyti visi Druskininkuose eina į “Siciliją“, juk taip? Ir mes ten buvome, meniu yra visko – nuo bulvinių blynų iki picų. Skanu, kainos neskriaudžia jūsų piniginės.

Man praeitos vasaros atradimas buvo restoranas “Velvetti“, įsikūręs pagrindinėje pėsčiųjų gatvėje. Mes ten buvome kelis kartus ir abu kartus dieną, tad ragavome tik patiekalus iš dieninio meniu (vakarui restoranas turi atskirą meniu) . Ir visi patiekalai buvo puikūs ir labai gražiai ir estetiškai patiekti. Picos tobulos (man skaniausios iš Lietuvoje ragautų). Nustebino naminiai dilgėlių ledai.

Visai netoli nuo pėsčiųjų gatvės yra jaukus restoranėlis “Toli toli“ – dar viena gardaus maisto vieta Druskininkuose. Restorano įkūrėja daug keliavo po vidurio rytų šalis, tad tai atsispindi ir restorano patiekaluose, o jų gaminami falafeliai susilaukia ypatingų pagyrų ir laikomi vienais gardžiausiųLietuvoje.

Ką jūs mėgstate veikti Druskininkuose? Kur pramogaujate, poilsiaujate, ką skanaus ragaujate? Pavasarį ten irgi gražu, o Vijūnėlės parke jau žydi narcizai 🙂 .

Jei turite klausimų, pastebėjimų ar pasiūlymų, rašykite man privatuszvilgsnis@gmail.com.

 

5 mintys apie “Druskininkai vasarą

  1. Gerai Druskininkuose. Mes šį savaitgalį taip pat apsilankėme ir sanatorijoje pabuvome. )) Tik jau dėl kainų, tai jos išaugo nerealiai -, kai buvo litais už savaitgalį žmogui 450 nemokėjome. Dviese už pigiau galėjai pabūt. Arūna

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.