Penktadienio vakaras buvo gana vėsus, bet saulėtas ir labai ramus. Toks oras ( prieš nelabai kokį prognozuojamą savaitgalį ) tiesiog prašyte prašė išeiti pasivaikščioti, pamankštinti kojas bei paganyti akis.

Arlaviškių pažintinis takas, dar kitaip vadinamas kadagių slėniu, populiari vieta pasivaikščiojimui. Lankytojų penktadienio vakarą buvo nemažai. Grupelės draugų, šeimos su mažais vaikais vežimėliuose ( su vežimėliais šiuo taku pravažiuosite be problemų ), jaunos ( ir ne tik ) romantiškai nusiteikusios poros. Vakaro ramybė ir besileidžianti saulė dar labiau pagražino ir taip puikų kadagių slėnio kraštovaizdį.  Lentomis išklotas pažintinis takas vingiuoja virš kadagiais apaugusio Kauno marių slėnio. Lietuvoje natūraliai augančių kadagynų yra labai nedaug, jie auga labai lėtai, tad ši vietovė unikali, čia kadagiais apaugęs visas slėnis.  Kadagys – vaistinis augalas. Visos jo dalys turi vaistinių medžiagų. Į orą kadagiai išskiria antibiotines medžiagas fitoncidus, kurie sunaikina ore esančius mikrobus. Tad vaikščiojant po kadagių slėnį, grožimės ne tik vaizdais, bet ir kvėpuojame itin tyru ir sveiku oru. Pasivaikščiojimo take netrūksta apžvalgos aikštelių ir poilsio vietų su suoliukais. Taip pat noriu pasidžiaugti, kad, nors lankytojų ir nemažai, kai kas atsinešę užkandžių, bet neprišiukšlinta, netriukšminga bei ramu.

IMG_7498-1

IMG_7500-1 IMG_7506-1 IMG_7512-1 IMG_7522-1 IMG_7533-1 IMG_7535-1 IMG_7564-1 IMG_7571-1 IMG_7591-1_Fotor_Collage IMG_7591-2_Fotor_Collage

Penktadienio vakaras buvo puikus. O dar vėlai vėlai, kai užmigo berniukas, išėjome pasižvalgyti į giedrą rugpjūčio dangų. Juk žinojome, kad turi lyti žvaigždėmis :). Dalius, kuris visko nori dabar ir iškart, pradžioje buvo skeptiškai nusiteikęs -“ niekas čia nekrenta“ jau buvo pradėjęs burbėti. Bet šiek tiek palaukus, jos pradėjo kristi. Ne viena, ir ne dvi, daug jų. Viena krito lėtai ir buvo su uodega. Galėčiau taip sėdėti ir žiūrėti visą naktį :).

1 mintis apie “Arlaviškių pažintinis takas ( Kadagių slėnis ).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.