Rūtos prisiminimai iš Maroko (2006): apie maistą

Man labai patiko Maroko virtuvė. Įvairiausiais prieskoniais gardinti, aromatingi ir sultingi patiekalai, daug troškinių su daržovėmis ir vaisiais, mėsa – aviena, vištiena, jautiena – nuostabaus skonio ir minkštumo, tiesiog tirpsta burnoje.  Nemažą sumaištį sukeldavo mūsų grupė, užsukusi papietauti į kokį nedidelį mažo miestelio restoranėlį. O dar gi mes keliavome ramadano metu. Pamenu, vieno restoranėlio darbuotojai gerokai pasimetė, ir pasiskambinę išsikvietė savininką. Tik jam atvykus, buvo pradėta ruošti mums pietus. Tad kai kur tikrai ilgokai užtrukdavome pietaujant ar vakarieniaujant. Bet visur pavalgydavome labai skaniai.

Tradicinė Maroko arbata – stipri ir saldi žalioji arbata su daug daug šviežios mėtos.

From Marokas
From Marokas

Marokas neatsiejamas nuo apelsinų (iš vaikystės prisimenam). Todėl neretai mėgavomės nuostabiomis šviežiai spaustomis sultimis.

From Marokas

Mano mėgstamiausias patiekalas – vištienos tadžinas su citrinomis ir alyvuogėmis

From Marokas
From Marokas

Daliaus mėgstamiausias – jautienos tadžinas su figomis ir riešutais.

From Marokas

Kuskusas su troškintomis daržovėmis

From Marokas

Puošnūs, nuostabiai dekoruoti restoranėliai miestuose.

From Marokas

Prieš valgį – nusiprausti rankas, žinoma.

From Marokas
From Marokas

Kartais arbatos atnešdavo tokie keisti personažai 🙂

From Marokas
From Marokas

Teko valgyti ir paprastame name viename kaimelyje. Maistas ne mažiau skanus nei restorane.

From Marokas
From Marokas
Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s